january, 2024

Het Markiezenhof: pareltje aan de monumentenketting van Bergen op Zoom.

more

Event Details

Dit paleis werd aan het einde van de 15e eeuw, de gouden tijd in de geschiedenis van Bergen op Zoom, gebouwd onder leiding van de beroemde Mechelse bouwmeesters Antoon en Rombout Keldermans.

Noblesse oblige: het Hof van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom moest waardig genoeg zijn om hoge gasten te ontvangen vanuit heel Europa. En het waren niet de minsten die te gast waren: onder andere Karel V en Filips II betraden onder het baldakijn door het Hof. Van de 50 adellijke stadswoningen in de Zuidelijke Nederlanden zijn er nog slechts enkele over en dit is het enige stadspaleis dat nog geheel compleet is mét bijgebouwen. Een waar wonder!

De gidsen van Stadsgidsen Bergen op Zoom vertellen bezoekers niet alleen het verhaal van dit prachtige gebouw, maar nemen ze ook mee naar het adellijke leven van de Heren en Markiezen (en jawel ook een enkele Markiezin) van Bergen op Zoom en de periode dat het gebouw een militaire bestemming had. Met uw gekochte ticket kan voor of na deze rondleiding ook het museumgedeelte van het Markiezenhof bezocht worden.

Openingstijden: Het Markiezenhof is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Wilt u meer weten over de geschiedenis en de bewoners van dit unieke stadspaleis? Op dinsdag en woensdag om 14.00 uur verzorgen onze gidsen een rondleiding, U dient minimaal 2 uur voor de rondleiding te reserveren. Het is mogelijk om buiten genoemde tijden te reserveren voor een rondleiding. Wilt u een rondleiding boeken in het Markiezenhof? Boek via de de website Stadsgidsen Bergen op Zoom of VVV Brabantse Wal

De toegangsprijs voor het Markiezenhof inclusief rondleiding bedraagt € 12,50. Bezoekers die in het bezit zijn van een Museumjaarkaart betalen € 4,50

Deze video geeft u alvast een indruk van wat dit mooie gebouw u te bieden heeft.

Getoonde foto is eigendom van het Markiezenhof.

Time

Year Around Event (2024)

Location

Het Markiezenhof

Steenbergsestraat 8, 4611 TE

Organizer

Stadsgidsen Bergen op Zoom[email protected] Sint Annastraat 2 4611 TN Bergen op Zoom

X