BERGEN OP ZOOM

Bergen op Zoom is een stad met geschiedenis. Die proef je op de sfeervolle pleintjes en in de middeleeuwse steegjes. Je ziet het aan het prachtige stadspaleis het Markiezenhof en de stoere stadspoort in de Lievevrouwestraat, ooit uitgeroepen tot de mooiste straat van Nederland.

Maar Bergen op Zoom is ook een fijne winkelstad. In de vele, unieke winkeltjes vind je altijd wel iets bijzonders en ben je het shoppen moe? Dan zijn er volop gezellig bruine cafés, zonnige terrassen en restaurants in alle soorten en smaken. Het bourgondische Brabantse leven is hier verheven tot een levenskunst.

En wil je je echt verbazen? Kom dan eens langs tijdens Carnaval. In Bergen op Zoom noemen ze dat Vastenavend en het wordt op een wel heel bijzondere wijze gevierd. Met eigen muziek en eigen tradities. Laat het over je heenkomen en geniet ervan!

Grote Markt

Een verrassing voor velen die onze stad nog niet eerder bezochten: de Grote Markt van Bergen op Zoom. Dit sfeervolle plein is omgeven door talloze monumentale panden, met vele cafeetjes en restaurants.

Bekijk

Het Markiezenhof

In het centrum van Bergen op Zoom ligt het laatgotische stadspaleis het Markiezenhof. Dit monument was gebouwd in de late 15e eeuw ter eren en glorie van de markiezen van Bergen op Zoom.

Bekijk

De Peperbus

Beklim de 183 treden van de Peperbus, de kerktoren van de Sint Gertrudiskerk aan de Grote Markt in Bergen op Zoom. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht!

Bekijk

Gevangenpoort

De Gevangenpoort is de enige bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort van Bergen op Zoom. Het is zelfs één van de oudste nog bestaande stadspoorten in Nederland.

Bekijk

Fort de Roovere

Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Vanaf 1628 heeft deze waterlinie weerstand geboden aan meerdere Europese legers.

Bekijk

De Brabantse Wal

De Brabantse Wal is een opvallend landschap in West-Brabant, op de grens met Zeeland en Vlaanderen (België).Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Bekijk

De mooiste stranden van Zeeland

De regio wordt ook wel ‘De plek waar Brabant Zeeland kust’ genoemd en dat is niet voor niets. Bergen op Zoom grenst aan Zeeland en op een kwartiertje afstand vind je dan ook al het strand van Tholen of Krabbedijke.

Bekijk

Golfcentrum Reymerswael

Golfcentrum Reymerswael ligt op een unieke locatie aan de Westerschelde waar Noord-Brabant, Zeeland en Vlaanderen samenkomen. Slechts 20 auto-minuten van Bergen op Zoom, Goes en Antwerpen.

Bekijk

Haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen verbindt Vlaanderen, België en Europa met de wereld en zorgt voor de infrastructuur om goederen op haar bestemming te brengen.

Bekijk

Nationaal Park De Biesbosch

Op een afstand van 45 minuten ligt het Nationaal Park De Biesbosch. Dit is een beschermd natuurgebied met wilgenbossen, eilanden en kreken.

Bekijk

Zoo Antwerpen

In het midden van de stad ligt de Zoo van Antwerpen, naast het centraal station. De Zoo opende in 1843 en is daarmee een van de oudste van België.

Bekijk

Deltapark Neeltje Jans

Bij het Zeeuwse Vrouwenpolder, aan het begin van de Stormvloedkering/Deltawerken vindt je dit leuke, leerzame avonturen park

Bekijk

C-Cinema Bergen op Zoom

De bioscoop heeft zijn naam te danken aan de prachtige locatie vlak naast het stadspark in Bergen op Zoom, de Kijk in de Pot (in het Bergs: De Kiek).

Bekijk

De Zeeland Leisure & Shopping

De Zeeland is Fun! Met het all-in concept een avond heerlijk eten, een spannende film of gezellig bowlen met vrienden of familie …. De Zeeland biedt het allemaal. Kom de Zeeland beleven.

Bekijk

Breda International Airport

Voorheen vliegveld Seppe ligt slechts 25km vanaf het hotel. Dit kleine, gezellige doch internationale vliegveld is gevestigd aan de snelweg A58 tussen Breda en Roosendaal.

Bekijk

Brouwerij Sterck

Wil je niet alleen bier proeven, maar ook eens zien hoe het gebrouwen wordt? Kom dan vooral langs in  brouwerij Sterck voor een korte rondleiding en lange degustatie.

Bekijk