april, 2023

22apr(apr 22)09:0003sep(sep 3)15:00Lopend Vuur

more

Event Details

Vanuit het Rijksmuseum wordt een reeks van reizende tentoonstellingen georganiseerd met de 4 elementen als thema. Na de thema’s aarde (Lage Landen), water (Koele Wateren) en lucht (Hoge Luchten)  is nu het element vuur aan de beurt. De laatste in de reeks en deze is  22 april gestart in het Markiezenhof!

Na de landschappen waarin de boeren de hoofdrol kregen, de zeegezichten met in de hoofdrol de vissers en zeelui en de stadsgezichten met burgers in de hoofdrol wordt nu de genreschilderkunst tentoongesteld met o.a. de pottenbakkers in de hoofdrol.

De Stadsgidsen van Bergen op Zoom hebben, evenals bij de vorige tentoonstellingen, een wandelbeleving samengesteld als aanvulling op deze tentoonstelling, genaamd “Lopend Vuur”. Het is ze wederom gelukt om een wandeling te maken, waarin een aantal mooie locaties is opgenomen. De driedeling haardvuur, ambachtelijk vuur en vernietigend vuur die ook in de tentoonstelling gehanteerd wordt, komt terug in de wandeling. Ook kunnen deelnemers  de smaak van Hete Vuren proeven.
Na ongeveer twee uur wordt de wandeling afgesloten met een drankje en een hapje in het Markiezenhof.

Deze wandelbeleving wordt tot en met 3 september 2x per maand, afwisselend op zaterdag en zondag, aangeboden Voor meer informatie zie de website van de stadsgidsen: www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl. Prijs € 11,– p.p. inclusief hapje en drankje.
in de wandeling

Time

April 22 (Saturday) 09:00 - September 3 (Sunday) 15:00

Location

Het Markiezenhof

Steenbergsestraat 8, 4611 TE

Organizer

Stadsgidsen Bergen op Zoom[email protected] Sint Annastraat 2 4611 TN Bergen op Zoom

X