january, 2024

Vastenavendwandeling

Carnavalsoptocht Bergen op Zoom

more

Event Details

Het hele jaar leiden de stadsgidsen mensen rond in monumenten of laten de mooiste plekjes van de stad zien tijdens wandelingen. Maar sommige plekjes of gebeurtenissen in de stad verdienen een eigen wandeling.

De viering van de Vastenavond is een van de belangrijkste culturele evenementen in Bergen op Zoom. Tijdens de Vastenavendwandelingen nemen de stadsgidsen u mee op een rondwandeling  langs de plekjes, waar de verhalen over het feest van Vastenavond verteld kunnen worden.
Voor sommigen is het een kennismaking met het grote feest met al z’n tradities, voor anderen is het een steeds meer willen weten. Bijvoorbeeld waar staat het beeldje van de Toeteroet, wie was hij? Wie was Mie d’n Os,  Waarom dragen de Bergenaren een gordijn, waarom een rode zakdoek? Allemaal vragen die tijdens deze “leutege” wandelingen beantwoord worden.

“NEUS”- gierig naar de achtergrond van de Bergse Vastenavend? Sluit dan maar aan bij de leut-wandeling. Deskundige stadsgidsen laten de “leutegste plekskes” zien en vertellen de Vastenavendverhalen.

 

Time

Year Around Event (2024)

Location

Grote Markt

Grote Markt 1, 4611 NR

Organizer

Stadsgidsen Bergen op Zoom[email protected] Sint Annastraat 2 4611 TN Bergen op Zoom

X