november, 2020

novTentoonstelling Koele Wateren, Schatten uit het Rijks

markiezenhof.nl

more

Event Details

De tentoonstelling is een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum aangevuld met werken uit de eigen collectie.

Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit?
Het Rijksmuseum en vijf stadsmusea in Nederland zijn in 2017 een samenwerking voor acht jaar aangegaan voor een ambitieuze reeks reizende tentoonstellingen. De vier elementen aarde, water, lucht en vuur staan hierin centraal en zijn door vertaald naar de tentoonstellingsreeks Lage Landen (geweest), Koele Wateren, Hoge Luchten en Hete Vuren.

Het Markiezenhof organiseert een vol programma van nevenactiviteiten rondom de reizende tentoonstelling. Zo worden er speciale rondleidingen georganiseerd Samen kijken = Meer zien, lezingen en workshops georganiseerd. Houd voor het actuele nevenprogramma de website in de gaten.

Voor meer informatie over Koele Wateren, de tentoonstellingsreeks en het programma van elk museum is een aparte website opgezet: www.schattenuithetrijks.nl

Time

Month Long Event (november)

Location

Het Markiezenhof

Steenbergsestraat 8, 4611 TE

X